Facebook lanceerde onlangs Messenger Rooms, een gratis videodienst waarmee je met 50 mensen tegelijk kunt bellen, zonder tijdslimiet. Ik leg uit hoe het werkt.

Facebook vs. ZOOM

Messenger Rooms is Facebooks antwoord op ZOOM. Voorheen kon je al videobellen via Facebook Messenger, maar hierbij word je beperkt tot maximaal 8 personen. Met Messenger Rooms biedt Facebook grotere groepen mensen de mogelijkheid om via video bij elkaar te komen. Het platform wil de dienst ook via Instagram en WhatsApp beschikbaar maken voor mensen zonder Facebookaccount.

Het grote voordeel van Facebook Messenger Rooms is dat de dienst onbeperkt gratis is voor gesprekken met maximaal 50 personen. Daarmee onderscheidt de videodienst zich van ZOOM, waarmee je met maximaal 100 personen, maximaal 40 minuten gratis videobelt.

 

Facebook Messenger Rooms vs. videobellen

Wanneer je videobelt, bel je echt mensen op hun telefoon. Met Facebook Messenger Rooms maak je een online ruimte, oftewel Room, aan en nodig je mensen uit om deel te nemen aan het gesprek. Je kunt een Room ook de hele dag openhouden, zodat mensen met je in contact kunnen komen wanneer ze dat willen. Je kunt dit zien als een online ‘inloopmogelijkheid’ en dat is zeker interessant.

Zo maak je een Room aan op Facebook Messenger Rooms

Facebook Messenger Rooms is inmiddels wereldwijd beschikbaar. Zo start je een gesprek:

 • Open Facebook of (dit kan zowel op je telefoon als op je desktop).
 • Klik op het paarse camera-icoontje “Ruimte”.
  .
 • Op je smartphone zit het icoontje van Facebook Messenger Rooms aan de rechterkant.

  …En op je desktop zit het icoontje links.

  .

 • Selecteer een activiteit.
  .
  .
 • Selecteer met wie je wilt videobellen.
  .

That’s it… Let’s talk!

Handig om te weten over Messenger Rooms:

 • Als beheerder van een Messenger Room kun je bij het aanmaken besluiten wie deel mag nemen aan het gesprek. Daarnaast kun je als beheerder te allen tijde ongewenste gasten uit de room verwijderen, en kun je de room ook afsluiten wanneer ongewenste gasten zijn toegetreden.
  .
 • Wanneer je Facebook Rooms gebruikt op je desktop kun je je scherm delen en kiezen tussen alleen audio of video. Daarnaast kun je dan net als bij ZOOM een rasterweergave instellen.
  .
 • Wanneer je Facebook Rooms gebruikt op je smartphone kun je allerlei grappige effecten gebruiken en is er een speciale knop waarmee je meteen een screenshot maakt.

(Bron: Androidworld.nl)

Volgens Facebook is dit nog maar het begin

Het bedrijf gaf vorig jaar al aan dat Messenger Rooms onderdeel is van een langetermijnstrategie. Op deze manier wil Facebook gebruikers een persoonlijkere manier geven om met elkaar te communiceren. Facebook werkt momenteel volop aan nieuwe functies die erop gericht zijn om mensen nog beter met elkaar te verbinden. Voor ondernemers liggen hier veel kansen om in contact te komen met hun mensen. En dat maakt Messenger Rooms zeker het proberen waard.

Gebruik jij al Facebook Messenger Rooms? Ik hoor graag wat je ervan vindt!


Pssst, ben jij al lid van de Facebookgroep Ambitieuze coaches? In deze community vind je wekelijks live-uitzendingen waarin ik vertel hoe ik in no time klanten werf uit mijn groep!

community-facebookgroepen-facebooktips-kimbuining

 

 

 

 

 

 


Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry