Verwelkom jij nieuwe leden in je Facebookgroep al? In je Facebookgroep bouw je een hechte relatie op met jouw mensen en dat begint al wanneer ze lid worden. Met deze tips voelen jouw mensen zich meteen welkom in je groep!

3 redenen waarom je nieuwe leden in je Facebookgroep altijd moet verwelkomen

1. Mensen voelen zich meteen welkom en gezien

Zorg ervoor dat je nieuwe leden meteen voelen dat ze erbij horen. Zo schep je onmiddellijk vertrouwen en durven je leden sneller vragen te stellen en te reageren. Ga het gesprek aan en laat weten dat je er voor hen bent. Zo maak je echt het verschil.

2. Je maakt direct contact

Met je Facebookgroep maak je op een laagdrempelige manier contact met jouw mensen. Je welkomstbericht is een fantastische manier om hier direct mee te beginnen. Stel vragen en stuur een extra cadeau op via privéberichten. Zo maken je nieuwe leden meteen goed kennis, met jou én je werk.

TIP: Wanneer mensen lid worden van mijn Facebookgroep Ambitieuze coaches, stuur ik ze meteen een vriendschapsverzoek en (als ze in de vragenlijst hebben aangegeven dat ze die graag ontvangen) een privébericht met daarin een link naar mijn gratis training. Hierdoor zijn we gelijk in gesprek en leren we elkaar beter kennen.

3. Je nieuwe leden zijn gelijk actief in je groep

Hoe vaker je mensen actief zijn in je groep, hoe meer berichten ze te zien krijgen. Je wilt dus het liefst dat mensen gelijk door jouw groep scrollen, een post liken of vragen stellen. Een welkomstbericht is de perfecte manier om ze meteen actief bij je groep te betrekken.

Superfijne Facebookhack: verwelkom de nieuwste leden van je Facebookgroep met één muisklik

Facebook heeft sinds een paar jaar een megasimpele hack om nieuwe leden van je groep te verwelkomen. Leden die in de afgelopen 7 dagen lid zijn geworden van je Facebookgroep, kun je met één muisklik toevoegen in een welkomstbericht.

Zo maak je een welkomstbericht voor de nieuwste leden van je Facebookgroep:  

  1. Ga in je Facebookgroep naar “Leden”.
  2. Bovenaan verschijnt nu “Welkomstbericht schrijven”. Klik hierop.
  3. Schrijf je welkomstbericht en klik op “Plaatsen”.

LET OP: Je krijgt deze mogelijkheid alleen te zien wanneer je de afgelopen 7 dagen nieuwe leden hebt gekregen. Je verwelkomt hiermee maximaal 100 (meest recente) leden.

Ik ben benieuwd: hoe verwelkom jij nieuwe leden in je Facebookgroep? Deel het hieronder in de comments!

Start een Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

Wil jij dit jaar een Facebookgroep starten? Of heb je al een Facebookgroep, maar kan die wel een flinke boost gebruiken?

Ben jij er klaar voor om dit jaar echt je omzetdoelen te behalen? Om moeiteloos klanten te werven? Zonder ingewikkelde funnels en ander marketinggedoe, puur vanuit verbinding? Meld je dan aan voor mijn webinar Start jouw Facebookgroep!

In dit webinar leer je:

  • Waarom elke succesvolle coach een community (op Facebook) heeft
  • Hoe je in 4 praktische stappen jouw Facebookgroep aanmaakt
  • Hoe je ervoor zorgt dat je de juiste mensen aantrekt voor jouw groep zodat je continu gesprekken krijgt met jouw ideale klant.

Wees niet bang: dit wordt geen webinar van 3 uur waarin je alleen maar inspiratie krijgt. We gaan direct aan de slag.

Ben jij klaar voor een winstgevende Facebookgroep?

JA! Ik wil meer klanten en ga voor #actieindetaxi!

Foto’s: Chelsea Mabry