Vrijwel letterlijk schreven ze mijn woorden op.

“Kun je die zin nog even herhalen?”

In Zwolle gaf ik aan de communitybouwers een voorbeeld voor een interne lancering in een Facebookgroep. Een lancering bestaat voor mij uit 3 fases en ik vertelde stap voor stap welke berichten ik had geplaatst en waarom ik dit deed.

Mijn doel?

De bouwers meenemen in mijn gedachtenproces en laten zien hoe je, vanuit de flow, content creeërt die raakt en mensen in actie zet.

Ik vergat alleen even een dingetje te zeggen: mijn klanten zijn niet jouw klanten.

Wat ik zeg, waar ik zo in geloof, is dat het draait om verbinding.

Alleen jij kunt een relatie opbouwen met jouw volgers.

Als jij een dienst wilt gaan lanceren – wat ik echt enorm tof vind – is het belangrijk dat je mensen aanspreekt met jouw eigen woorden. Letterlijk mijn teksten overpennen gaat je niet helpen.

Sterker nog, ik geloof dat mensen het voelen. Dat ze gaan denken: hé, dat is gek. Zo ken ik haar niet!

Lanceren gaat in fases en de allerbelangrijkste fase zit aan het begin.

Ga met mensen in gesprek. Ontdek waar ze naar zoeken.

Los een probleem op.

Als je nu al maanden aan het klooien bent op social media en niemand aantrekt, probeer dan objectief te evalueren of hetgeen wat je zegt wel mensen aanspreekt.

Maak je echt verbinding? Passen jouw woorden echt bij de mensen die je kent of gebruik je onbewust de woorden van een ander?

Heet jouw groep bijvoorbeeld Voor vrouwen die een kindje hebben verloren terwijl de vrouwen zichzelf “moeders van sterrenkindjes” noemen? Vraag je dan af of ze zich wel aangesproken voelen bij deze naam.

Neem de tijd om ECHT in de schoenen te gaan staan van jouw ideale klant.

Ga met mensen in gesprek.

Je zult zien dat je dan veel meer mensen bereikt.


Zin in een flinke dosis inspiratie? Ik ga wekelijks live in de Facebookgroep Ambitieuze coachesVoel je vrij om je aan te melden.