Wil jij je nieuwe programma of workshop zo snel mogelijk uitverkopen? Doe dan de volgende 3 dingen!

Ik spreek de laatste tijd veel mensen die een workshop of programma gaan aanbieden en dat snel willen uitverkopen. Supertof natuurlijk, want hoe meer programma’s jij verkoopt, hoe meer mensen de hulp krijgen doe ze verdienen.

Met deze 3 tips verkoop jij je workshop of programma razendsnel uit!

1. Weet 100% zeker dat je mensen op je aanbod zitten te wachten

Het is een veelgemaakte ondernemersfout: je biedt zomaar iets aan. En vaak is dat iets waar mensen helemaal niet op zitten te wachten. Zorg dus dat je exact weet wat jouw mensen willen.

EXTRA TIP hierbij: Het grootse voordeel van een Facebookgroep is dat je direct verbinding hebt met je mensen. Dit betekent ook dat je ze vragen kunt stellen en kunt onderzoeken waar ze behoefte aan hebben.

2. Zorg voor een duurzaam plan

Je programma of workshop snel uitverkopen is natuurlijk fantastisch, maar nóg fantastischer is als je dit keer op keer vanuit pure verbinding doet, zonder dat het je bergen energie en een advertentiefortuin kost.

Want ja, natuurlijk kun je Facebook adds inzetten, ontelbaar veel mensen bellen en keihard knallen zodat je deze workshop of dit ene programma vol krijgt. Maar daarmee heb je nog geen duurzaam plan voor de lange termijn.

Zorg dat je een strategie ontwikkelt die je continu kunt toepassen. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Het gaat er vooral om dat je focust op het opbouwen van die relatie met je mensen.

En dat brengt me bij tip 3: je klanten zijn vaak dichterbij dan je denkt!

Succesvolle ondernemers zijn niet alleen bezig met het krijgen van nieuwe klanten, maar weten ook heel goed wie ze al om zich heen hebben.

Vaak zit je zo in je tunnelvisie dat je iets moet promoten dat je niet ziet wat er al aan de zijkant gebeurt. Waarschijnlijk heb jij ook al mensen die je hulp vragen. Probeer daarom los te laten dat er per se [X aantal] mensen mee moeten doen, of dat het allemaal perfect moet lopen, met zoveel follow-upmails omdat dat ene businessboek zegt dat het zo moet, en luister naar je intuïtie.

Tune in bij je mensen; wat willen zij en minstens even belangrijk, HOE willen ze het? Als je dat doet, verkoop jij je workshops en programma’s voortaan moeiteloos uit!

Tot zover mijn tips. Ik ben benieuwd welke voor jou het meest waardevol is. Deel je het hieronder in de comments?

Snel je programma uitverkopen coach Kim Buining marketing voor coaches verkopen via je Facebookgroep Community Club

Volg mijn webinar Start jouw Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

Ben jij al een paar jaar coach maar lukt het je maar niet om klanten te krijgen?

Start een Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

In dit webinar leer je:

  • Waarom elke succesvolle coach een community (op Facebook) heeft
  • Hoe je in 4 praktische stappen jouw Facebookgroep aanmaakt
  • Hoe je ervoor zorgt dat je de juiste mensen aantrekt voor jouw groep zodat je continu gesprekken krijgt met jouw ideale klant.

Wees niet bang: dit wordt geen webinar van 3 uur waarin je alleen maar inspiratie krijgt. We gaan direct aan de slag.

JA! Ik wil deze kennis!

Foto’s: [Kimberly D] Photography