Vroeger dachten veel mensen dat ik een achterstand had. Ik kon niet goed praten, keek hartstikke scheel en liep pas op m’n derde. Achteraf bleek dat ik rugproblemen had. Toen ik veertien was kon ik een tijd lang niet goed lopen en had ik lichamelijke klachten. Hierdoor dacht ik altijd dat mijn lichaam niet sterk was. Mensen gingen hierin mee. Bij de gym werd ik aan de kant gezet. Omdat ik mijn schooltas niet tillen, besloten ze: dat wordt ‘m gewoon niet. Begin dit jaar nam ik een besluit: ik ben er klaar mee.

Met al die fysio’s.

Met al die bullshit.

Ik wil gewoon kunnen hardlopen. Kunnen sporten. In vorm zijn. Ik wil me fit en sterk voelen.

Dus ging ik naar de sportschool.

De eerste keer dat ik buikspieroefeningen deed moest ik overgeven, zo’n pijn deed het aan mijn ruggenwervel. Maar de week daarop ging ik weer. En de week daarna weer..

Langzaam voelde ik waar mijn comfortzone lag en elke keer rekte ik die ietsje verder op. Inmiddels kan ik gewoon dertig keer achter elkaar, 20 kilo naar beneden drukken.

Misschien stelt het nog steeds weinig voor, maar ik ben supertrots op mezelf.

We kunnen veel meer dan we zelf denken

Ik weet dat er veel ondernemers zijn die graag meer geld willen verdienen en willen groeien, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ze vinden het eng om te investeren, eng om groot te gaan kijken. Heel veel mensen komen hierdoor niet verder.

Herken je dit? Denk jij bijvoorbeeld dat je niet kunt verkopen, of dat je bedrijf niet gaat groeien?

Ik wil je iets meegeven: we kunnen veel meer dan we zelf denken. En daarvoor mogen we onszelf ook omringen met anderen, met mensen met een positieve mindset, en mogen we groter denken.

Wat zou jij nu het allerliefste willen doen?

Wat zou jij nu het allerliefste willen doen en doe je nu nog niet?

Zou je graag live willen gaan?

Een retraite organiseren?

Anderen opleiden zodat ook zij mensen kunnen helpen?

Waar we vaak op de korte termijn naar kijken is: hoe krijg ik meer klanten? Maar wat als je eens niet focust op puur het klanten krijgen, maar in plaats daarvan focust op het grotere doel? Want dat is uiteindelijk waar het om draait.

Als je continu denkt “ik moet geld verdienen”, dan kom je in een slechte energie terecht. Dan raak je verkrampt en vaak weet je het dan niet meer. Dan word je gewoon verschrikkelijk onzeker. En dat is zo zonde..

Verdien ik het wel terug?

Deze week geïnvesteerde ik opnieuw in mijn Amerikaanse coach. En ik kan eerlijk zeggen: dat was moeilijk. Dat vertelde ik hem ook in ons gesprek: “Ik vind het eng. Ik weet niet of ik dit wel durf.”

Is het juiste moment? Ben ik er wel klaar voor? Verdien ik het wel terug?

Al snel ontdekte ik dat ik bang was dat ik het niet waar ging maken. Dat ik zou falen. En het allerergste, dat mensen zouden zeggen: “Zie je nou wel, Kim, je kunt het toch niet.”

Ik was bang om het niet te kunnen.

Deze gevoelens hebben we allemaal. Zelfs businesscoaches worstelen met deze gevoelens. Maar besef: iedereen groeit steeds naar een ander level.

Natuurlijk verdien je het terug. Je wordt vooruit getrokken door iemand die al tien stappen verder is. En iemand die tien stappen verder is, die kent het pad al.

Je kunt het allemaal zelf gaan uitzoeken en doe-het-zelven, maar als je sneller wilt en door wilt breken, dan heb je soms hulp nodig van iemand die het pad al heeft bewandeld.

Mijn businesscoach daagt me uit om verder te denken. Hij vraagt me bijvoorbeeld: “Denk je eens in, wat je zou kunnen doen als je programma 25.000 euro zou kosten. Wat zou je dan kunnen bieden?” Door elke keer je mind op te stretchen kom je verder.


Ben jij klaar om te knallen? Beluister dan ook mijn nieuwste podcast “5 dingen die je jezelf moet afvragen VOORDAT je jouw programma lanceert”


Het gaat om die hartsverbinding

Vraag jezelf eens af: wat zou je nu doen als je al die bullshitangsten opzij zet? Wat zou je het allerliefste willen creëren?

Als je echt die verbinding maakt met jezelf, dan kun je die verbinding ook maken met de mensen in jouw community.

Het gaat om die hartsverbinding.  Daar draait het om.

En als je nu voelt: “Ik wil dit heel graag.” Doe het gewoon!

Waarschijnlijk voel en hoor je het ook al om je heen. En denk je: “Daar moet ik iets mee.”

Zo is mijn VIP-traject begonnen en zo is ook IJsland begonnen. Ik voelde dat mensen te veel vastzaten in hun hoofd en ik wist: als ik met ze naar IJsland ga, dan gaat daar iets bijzonders gebeuren. Ik weet dat het me heel veel geld kost, want ik geef dit cadeau aan al mijn VIP-klanten. Ik maak hier ook geen winst op. Ik draai deze eerste keer zelfs verlies. Maar dat interesseert me niet. Ik voel dat ik dit moet doen en ik weet dat dit me uiteindelijk ook weer iets oplevert.

Is er iets dat jij graag wilt? Iets dat je eng vindt, maar echt heel graag wilt?

Alleen al door het te delen, neem je jezelf extra serieus. Op het moment dat je deelt, zeg je ook tegen jezelf: “Ik wil dit echt. En dit moet en zal ook een keer gaan gebeuren. Is het deze maand? Is het volgend jaar? Dat maakt niet uit, ik wil het gewoon.”

Start morgen eens de dag zonder je laptop en stel jezelf de vraag: wat kan ik NU doen om dichter bij mijn droom te kunnen komen? Wat kan ik vandaag doen om het voor elkaar te krijgen?

Ik weet zeker dat je iets gaat bedenken.

Als je dat vuurtje weer voelt, dan kun je ook makkelijker gaan denken in mogelijkheden.

Als jij je nu focust op “ik moet klanten hebben”, dan raak je geblokkeerd. Maar als je nu gaat denken “ik wil dit heel graag doen”, dan ga je ook logischer kijken naar je planning.

Welke kleine stap kun je nu al nemen?   

We zijn vaak met allerlei bullshit bezig. Met funnels en webinars. Maar we zijn niet bezig met wat wij willen. We zijn niet bezig om elke dag een stap te nemen om ons bedrijf te laten groeien.

Welke kleine stap kun jij nu al nemen om dichter bij je droom te komen?

Er is zo veel mogelijk. Maar het vraagt wel van ons om afscheid te nemen van de bullshit die ons klein houdt. Om een tunnelvisie te krijgen en echt te focussen op wat jij wilt. Omring jezelf met mensen die ook groot durven te dromen. Die in jou zien dat het kan. Als je nu mensen om je heen hebt die niet in je geloven, ga dan niet meer met ze in gesprek. Vertel ze niet meer wat je van plan bent. Vertel in plaats daarvan je plannen aan mensen die ook ‘crazy’ zijn. Die denken: ‘Oké, wanneer gáán we?! Bewaak je energie. Blijf in verbinding met jezelf en durf op jezelf te vertrouwen. En kick iedereen eruit waarvan je denkt ‘adios amigo’.

Vergeet niet: wij ondernemers doen dingen die andere mensen niet durven.

Ik vind dat we daar trots op mogen zijn.

Ook interessant:


Wat kun jij NU doen om dichter bij jouw droom te komen? Praat mee in mijn Facebookgroep Ambitieuze coaches!  In deze community vertel ik in mijn wekelijkse live uitzending op woensdagavond meer over social media, ondernemen en money mindset.


Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten en een krachtige fanbase? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry