Vind jij het ook zo verrekte eng om live te gaan op Facebook? Believe me, je bent niet alleen! Dagelijks krijg ik berichten van klanten dat ze bang zijn om te falen. Ze zijn bang dat het niet professioneel overkomt en dat mensen niet op de video’s gaan reageren.

Ik begrijp het. Ik was zelf namelijk ook bang. Maar een aantal jaar geleden ontdekte ik iets bijzonders. Spontaan deed ik bij mezelf een oefening en dit zorgde voor een enorme energieshift. Sindsdien krijg ik niet alleen enorm veel reactie op mijn video’s, mensen zeggen zelfs dat ze met mij willen werken omdat ze een video hebben gezien.

Dit is mijn gouden tip.

Elke zondag upload ik om 16.00 uur Nederlandse tijd een vlog op mijn YouTubekanaal. Heb je een vraag waar je heel graag antwoord op wilt? Mail naar team@kimbuining.com of stel je vraag onder mijn laatste video.

Scrappy is the new perfect

Allereerst: scrappy is the new perfect. Als ondernemer doe je graag alles perfect. De perfecte banner voor de groep, bijvoorbeeld, of de drie perfecte vragen wanneer mensen lid worden. Het nadeel hiervan is dat je vaak te lang wacht en er steeds weer iets bij komt. Want ja, nadat je je banner hebt geperfectioneerd komt er hoogstwaarschijnlijk weer iets anders waar je onzeker over wordt. Daarom ik zeg altijd: #actieindetaxi. Better done than perfect. Ga!

Je mensen zitten op je te wachten. Je hebt niet voor niets een community en je bent ook niet voor niets ondernemer geworden. Het maakt jouw mensen echt niet uit of je omslagfoto perfect is, of je profielfoto, of je vragen. Die kun je allemaal volgende maand weer aanpassen. En de maand daarna ook weer. Begin gewoon!

Sta op voor je mensen

Als je angstig wordt, wil ik je van harte uitnodigen om te gaan voelen. Wat is jouw big why? De reden waarom je dit doet? Waarom ben jij jouw bedrijf begonnen? Misschien wilde je een voorbeeld stellen voor je kinderen. Wilde je een beter leven, of heb je iets meegemaakt en wil je dat dat geen enkel ander persoon dit meer overkomt. Haal je angst bij jezelf vandaan en sta op voor je mensen. Doe het voor hen.

Doe deze oefening als je bang bent om live te gaan op Facebook

Wanneer je live iets wilt vertellen, stel jezelf dan eerst de volgende vragen:

Wat wil ik mijn mensen vertellen?

Wat is de kern van mijn boodschap?

En waarom is het zo verrekte belangrijk dat ze dit vandaag van mij gaan horen?

Why do I care?

Waarom doet dit ertoe?

Schrijf dit voor jezelf op en tune in. Je zult voelen dat je een vuur in je krijgt. Dat je echt denkt: wauw, dit is waarom ik dit doe. Dit is wat ik te vertellen heb.

Tune in op je ideale volger

Visualiseer op het moment dat je live gaat dat jouw ideale volger aan de andere kant van de camera zit. Neem 1 persoon in gedachten waarvan je denkt: ik hoop dat jij het hoort. Tune in op die persoon. Denk aan hem of haar. Ga live en praat letterlijk tegen hem of haar. Je zult zien dat je angst wegvalt. Want er is iets dat veel groter is dan jouw angst: jouw liefde. Je passie. Je big why.

Ik wens je veel succes en vooral ook plezier met live gaan op Facebook. Ga ervoor! Het is tijd om door te pakken.

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten? Kom in actie!

Durf jij LIVE te gaan op Facebook? Laat het hieronder weten. Ik ben erg benieuwd!

Foto’s: Chelsea Mabry