Wil jij succesvol ondernemen? Kom uit je hoofd! Het draait namelijk echt om iets anders.

Succesvol ondernemen zonder funnels: het kan écht!

De laatste paar maanden valt me iets op. Veel mensen die ik spreek zitten zo erg in hun hoofd! Ze blijven maar bezig met al die marketing. Met al die funnels en het geweld eromheen…

Om maar online te zijn.

Om maar likes te krijgen.

Ze jagen naar herkenning en hopen maar dat iemand hun posts ziet. Zo zonde vind ik het! Het kan namelijk écht makkelijker.

Hoe ik vorig jaar meer dan een kwart miljoen draaide

Nu vraag je je misschien af: hoe dan? Laten we mijn eigen bedrijf als voorbeeld nemen. Vorig jaar draaide ik meer dan een kwart miljoen. En dat terwijl ik minder werkte dan de jaren ervoor.

Hoe komt het dat ik dit met een paar uur per dag heb neergezet? Niet doordat ik een funnel heb. Mijn e-mailsysteem is ruk. Mijn salespagina’s zijn verouderd en soms doet zelfs de link het niet. Het is verre van perfect. Toch draait het. Dit komt doordat ik focus op verbinding; er echt zijn voor mijn mensen.

Want alles is mogelijk. De wereld zit echt op je te wachten:

Een shift naar verbinding en authenticiteit

We hebben vorig jaar al gezien dat er een shift gaande is. We hebben behoefte aan verbinding. Aan die lieve mensen om ons heen die we zo missen.

Deze shift zal dit jaar verder doorzetten, naar meer verdieping in die relatie en naar nog meer behoefte authenticiteit. Ik verwacht dan ook dat alle luchtkastelen de komende maanden weg gaan vallen. En daar is het ook tijd voor.

Je krijgt geen winstgevend bedrijf als je op die holle dingen blijft focussen

Natuurlijk is het fantastisch als veel mensen je berichten zien, maar waar om gaat is die diepere laag. Je krijgt geen winstgevend bedrijf als je op die holle dingen blijft focussen. Het draait namelijk echt om iets anders.

En daarvoor hoef je niet op Clubhouse te zitten.

Elke dag online te zijn.

Geen funnels te hebben.

Niet alles te doen wat iedereen doet.

Geen glimmende fotoshoots als dat niet is wie jij bent.

Focus op wat er echt toe doet: die relatie. En je zult zien dat je bedrijf gaat groeien.

We zijn zo bezig met meer, maar wanneer is het echt goed genoeg? Wanneer ben jij blij? Wat doet er echt toe? Ik nodig je uit om veel meer vanuit je hart te gaan leven. Want we leven maar 1 keer.

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze blog. Laat je het weten in de comments hieronder?

Succesvol ondernemen? Kom uit je hoofd! Kim Buining social media funnels Facebook Facebookgroep winstgevende Facebookgroepen verbinding marketing

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten en een krachtige fanbase? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry