In deze blog deel ik een paar praktische hacks waarmee je je Facebookgroep moeiteloos mega-effectief maakt. Welke van deze hacks gebruik jij al?

Pas de url van je Facebookgroep aan naar je groepsnaam.

Wanneer je een Facebookgroep aanmaakt krijgt deze automatisch een url (webadres) met een lange reeks cijfers. Maar wist je dat je de url van je Facebookgroep ook kunt aanpassen?

Er zijn 2 redenen waarom ik mijn klanten altijd aanraad om de url van hun Facebookgroep aan te passen naar hun groepsnaam:

  1. Herkenbaarheid – een lange reeks cijfers onthoudt bijna niemand, maar een url met de naam van je groep is makkelijk te herkennen én te onthouden. Een aangepaste url versterkt bovendien je branding en professionaliteit. Het laat zien dat jij aandacht hebt voor details.
  2. Betrouwbaarheid – hierop volgend, waar klik jij sneller op: een linkje met een lange reeks cijfers, of een linkje waaraan je meteen ziet waar je heen wordt gestuurd? Een uitnodiging met een herkenbare url wekt vertrouwen.

Zo pas je de url van je Facebookgroep aan:

Ga naar je Facebookgroep en klik op “Instellingen”.

Ik gebruik de ‘achterkant’ van mijn eigen community Ambitieuze coaches als voorbeeld. Psssst… ben jij al lid? 😉

Klik onder “Groep aanpassen” op (het pennetje naast) “Webadres”.

Voer de naam van je groep in en klik op “Opslaan”.

LET OP: Zodra je Facebookgroep meer dan 5000 leden heeft kun je de url niet meer wijzigen.

Stel vragen wanneer mensen lid willen worden (en wijs ze daarbij meteen op je nieuwsbrief!)

Je kunt mensen die lid willen worden van je groep drie vragen stellen bij hun aanmelding. Ik raad iedereen aan om dit te doen. Niet alleen weet je hierdoor precies wie je je leden zijn en waar zij behoefte aan hebben, je kunt ze ook meteen vragen of ze hun e-mailadres met je willen delen zodat ze niks meer van je hoeven te missen – een handige manier om je mailinglijst te laten groeien.

Je voegt vragen toe aan je Facebookgroep door in het menu op “Lidmaatschapsvragen” te klikken.

Lidmaatschapsvragen in het menu op de desktop.

Lidmaatschapsvragen in het menu in mobiele weergave.

LET OP: sla alle antwoorden op. Want nadat je mensen hebt goedgekeurd, verdwijnen die voorgoed.

Koppel NOOIT je Facebookgroep aan je Facebookpagina

Het lijkt zo logisch om je Facebookgroep en (zakelijke) Facebookpagina aan elkaar te koppelen. Je groep sluit immers vaak aan bij je bedrijf. Toch is het NIET slim om dit te doen. Deze koppeling heeft namelijk een negatieve invloed op je bereik. Facebook herkent je groep hierdoor als bedrijf en wil dat je gaat adverteren (oftewel betalen) voor meer zichtbaarheid.

Wil je hier meer over weten? Of heb je je Facebookgroep en Facebookpagina al aan elkaar gekoppeld en weet je niet hoe je deze weer loskoppelt? Lees dan mijn blog “Waarom het NIET slim is om je Facebookpagina te koppelen aan je Facebookgroep”.

Gebruik jij deze hacks al? Of ken jij andere hacks voor je Facebookgroep die iedereen MOET weten? Deel hieronder het in de comments!

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten? Kom in actie!

Foto: Chelsea Mabry