af-socialmediakalender-blogadvieskalender-strategischesocialmediaplan-blogadvies.nl

Hoe maak je een goede weekplanning voor jouw business?

Wekelijks help ik andere vrouwelijke ondernemers meer klanten te bereiken via social media. Een onderwerp dat hierbij regelmatig in gesprekken terugkomt is het houden van focus. Het valt mij op dat velen van hen nog geen (goede) weekplanning hebben gemaakt voor hun business. Benieuwd hoe jij voortaan een efficiënte planning maakt? Lees dan snel verder…

Allereerst: waarom heeft elke ondernemer – in mijn ogen – een weekplanning nodig?

Een weekplanning is een overzicht van activiteiten en taken die je in een bepaalde week hebt. Door dit overzicht te maken in bijvoorbeeld een notitieboek of een agenda weet je in één oogopslag welke afspraken je hebt, welke dingen er op je to-dolijst staan en waar je focus op ligt in die betreffende week.

Het gebruiken van een agenda is natuurlijk heel handig, maar de weekplanning die ik hanteer gaat nét een stapje verder. Het zorgt er namelijk voor dat je geen ellenlange to-dolijst hebt waar geen eind aan komt en waarmee je de kans hebt dat je zaken afrondt die geen prioriteit hebben. De strategie die ik hanteer helpt je juist om focus te behouden en te stoppen met deze lijstjes.

Als je jouw business echt wilt laten groeien dan is het belangrijk dat je prioriteiten stelt, dingen durft uit te besteden en stopt met zaken die (niet meer) relevant zijn. Zo ben ik gestopt met het bezoeken van allerlei netwerkclubs omdat ik ontdekte dat ik online veel meer mensen bereikte en diepere gesprekken voerde dan offline. Uiteraard bezoek ik nog een enkele keer een club waar mensen zijn waarmee ik inmiddels een band heb opgebouwd, maar ik doe het niet meer op wekelijkse basis.

Door focus aan te brengen werk je niet meer IN je business maar AAN je business.

Je voelt minder druk, leert meer te werken vanuit de flow en ervaart meer rust.

In de onderstaande video leg ik uit hoe ik door middel van een simpel notitieblok, een liniaal en een markeerstift wekelijks mijn planning maak.


Wil je meer video’s zien? Word dan GRATIS lid van de Facebookcommunity!

Laat een bericht achter