“Argh, de omslagfoto van mijn Facebookgroep ziet er niet uit! Ik heb in Canva iets moois gemaakt en de afmetingen aangehouden van een Facebookcover. Maar als ik ‘m upload, dan klopt het van geen kant. De cover wordt helemaal opgeblazen. Iemand tips hoe dit beter kan?”

Misschien herken je dit wel: heb je net in Canva uren van je leven verspild aan het maken van een mooie omslagfoto, accepteert Facebook hem niet!

Zo ontwerp je in Canva een Facebookgroep-omslagfoto met de juiste afmetingen

De laatste tijd zie ik in mijn community Ambitieuze coaches steeds vaker vragen voorbijkomen van ondernemers die heel graag een omslagfoto willen maken voor hun groep en erachter komen dat de standaardtool van Canva haar werk niet doet. De afbeelding is niet scherp of de tekst valt weg.

Omdat ik graag help, deel ik hoe je in Canva de juiste afmetingen instelt voor de omslagfoto van je Facebookgroep. Laat je onder deze blog weten of het geholpen heeft?

Kies voor “aangepaste afmetingen” en stel deze in op 830×475

Kies in Canva niet voor de Facebookbanner, maar ga in plaats daarvan naar “Aangepaste afmetingen” en stel de afmetingen in op 830×475 px. Met deze afmetingen ziet je omslagfoto er ook goed uit in de mobiele weergave. En dat is nou juist het apparaat waarop de meeste mensen je groep vinden en volgen!

Je vindt de optie “Aangepaste afmetingen” in het linkermenu van Canva. Als je erop klikt, kun je je voorkeursafmetingen invullen. In de screenshots hieronder zie je hoe je dat doet:

Screenshot Canva aangepaste afmetingen omslagfoto Facebookgroep Kim Buining

Ga in Canva naar “Aangepaste afmetingen”

Canva aangepaste afmetingen omslagfoto Facebookgroep cover Facebook Kim Buining Communitybuilding

Stel de afmetingen in op 830 x 475 px.

Canva aangepaste afmetingen omslagfoto Facebookgroep Facebook cover Kim Buining communitybuilding

That’s it! Je kunt nu de omslagfoto van je Facebookgroep ontwerpen 🙂

Zet je tekst zoveel mogelijk in het midden

Zorg ervoor dat je tekst zoveel mogelijk in het midden van je omslagfoto staat. Wanneer mensen je groep bezoeken via de desktop of laptop, valt er namelijk boven- en onderaan een stuk van de afbeelding weg. Het is zo zonde als mensen daardoor informatie missen!

Is jouw Facebookgroep al gestart en wil je meer interactie? >> Download mijn checklist met 20 content-tips en verdubbel de interactie in jouw Facebookgroep!

Gebruik grote letters

Veel mensen zullen je groep op hun telefoon opzoeken. En dat schermpje, dat is natuurlijk niet zo groot. Zet de tekst op je omslagfoto daarom in grote letters. Zo groot dat je het ook moeiteloos kunt lezen op je mobiel!

community-facebookgroepen-facebooktips-kimbuining

De omslagfoto van mijn Facebookgroep Ambitieuze coaches in mobiele weergave. Zie je hoe klein de tekst op de omslagfoto is geworden, vergeleken met de tekst van Facebook zelf?

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten? Kom in actie!