Op Facebook kun je er bijna niet meer omheen: overal staan oproepjes van mensen die graag willen linken op Vero. Wat is Vero eigenlijk en is het echt de vervanger van Instagram? In deze blog leg ik uit wat de app Vero is en deel ik mijn mening.

veroapp-vero-vervangervaninstagram-blogadvies.nl-kimbuining-socialmediastrategie

Vero: de app die draait om echte verbinding

Wellicht ken je het probleem wel op Facebook. Je intentie is om contact te houden met familie en vrienden, maar in jouw nieuwsfeed vind je de laatste tijd alleen maar advertenties en posts van groepen. Hetzelfde gebeurt de afgelopen maanden ook steeds meer op Instagram. Nu het algoritme veranderd is krijg je voornamelijk grote accounts te zien. De kleinere accounts moet je letterlijk op gaan zoeken en dat is verdraaid lastig als je niet alle namen uit je hoofd weet. Instagram wordt daarnaast steeds meer een plek waar mensen het perfecte plaatje van hun leven laten zien. Het draait steeds minder om verbinding en steeds meer om het hebben van de perfecte feed. Dit terwijl je op Instagram letterlijk duizenden mensen kunt bereiken als je weet hoe het algoritme werkt.

De app Vero lijkt sterk op Instagram maar dan zonder advertenties en de rare algoritmen die je feed vervuilen. Vero is bewust ontwikkeld door Ayman Hairiri om relaties voor te laten gaan. Hij zegt over de app:

‘PEOPLE NATURALLY SEEK CONNECTION. 
THAT’S WHY ONLINE SOCIAL NETWORKS HAVE BEEN SO WIDELY ADOPTED OVER THE PAST TEN YEARS.

THEY OFFERED THE PROMISE OF CONSTANT CONNECTION AND THE MEANS TO KEEP IN TOUCH WITH FRIENDS AND TO SHARE WHAT’S HAPPENING IN OUR LIVES.

BUT AS TIME PASSED, AN IMBALANCE BEGAN TO FORM BETWEEN THE INTERESTS OF THE PLATFORMS AND THE BEST INTERESTS OF THE USERS.

AND A FALSE SENSE OF CONNECTION LEFT US LONELIER THAN EVER.

IN REAL LIFE, PEOPLE ARE NEVER PRESENTED WITH A ONE SIZE FITS ALL AUDIENCE. WE SHARE DIFFERENT THINGS WITH DIFFERENT PEOPLE.

MOST SOCIAL NETWORKS REDUCE EVERYONE TO A FRIEND OR A FOLLOWER. THIS ENCOURAGES US TO ONLY SHARE THE PARTS OF OUR LIVES WE THINK ARE THE MOST INTERESTING.

WHEN YOU CAN CONTROL WHO SEES WHAT, YOU CAN BEHAVE IN A WAY THAT IS MORE NATURAL, WHICH WE BELIEVE ENDS UP BEING BETTER FOR YOU.

SO WE DECIDED TO CREATE SOMETHING MORE AUTHENTIC.

WE CREATED A SOCIAL NETWORK THAT LETS YOU BE YOURSELF. HENCE THE NAME VERO. MEANING TRUTH.

WE MADE OUR BUSINESS MODEL SUBSCRIPTION-BASED.
MAKING OUR USERS OUR CUSTOMERS, NOT ADVERTISERS.

THE GREATEST SOCIAL NETWORK IS THE ONE THAT ALREADY EXISTS BETWEEN PEOPLE.

VERO’S MISSION IS TO MAKE IT AVAILABLE ONLINE.

THANKS FOR HELPING US BUILD A TRULY SOCIAL NETWORK.’

Hoe werkt de app Vero?

Download de app in de Google store. Na downloaden kun je jouw account direct invullen. Dit gaat heel eenvoudig door het volgen van de stappen. Na installatie kun je jouw eerste foto delen met jouw connecties.

Naast de mogelijkheid om een foto te delen kun je tevens een video, link, boek, film of muziek delen. Bij het plaatsten kies je of je vrienden, kennissen of connecties jouw update te zien krijgen. Bij Instagram is het mogelijk om je account op privé te zetten waardoor alleen connecties jouw account kunnen laten zien. Het voordeel van Vero is dat beiden mogelijk is.

Zo kun je als ondernemer zowel je privéfoto’s van je kinderen delen met familie en met een gerust hart tegelijkertijd een kijkje achter de schermen geven. Wie verzot is op Instagram en weet hoe belangrijk een consistente feed is, zal echt even moeten wennen aan deze mogelijkheid. Ik zeg: laat los en probeer het uit! De app is voor de eerste miljoen leden gratis.

hoewerktvero-veroapp-vero-vervangervaninstagram-blogadvies.nl-kimbuining-socialmediastrategie

 

De voordelen van Vero

Het grote voordeel dat ik zie bij Vero is dat je bij een update gelijk een link kunt delen. Als ondernemer is dit natuurlijk erg interessant, maar ook als blogger en YouTuber zie ik de mogelijkheden. Hoe fijn is het dat je niet alleen een korte video deelt maar je connecties ook direct naar je nieuwste video kunnen doorklikken? Dit spreekt mij persoonlijk erg aan! Hetzelfde geldt voor ondernemers met een webshop. Men kan direct doorklikken naar jouw shop!

Reageren en connecten in de app gaat op dezelfde manier als op Instagram. Spreekt een update je aan? Plaats een hartje. Wil je op iemand reageren? Plaats een comment. Ook privé chatten behoort tot de mogelijkheden. Via de zoekfunctie kan je zowel zoeken op # als op personen. Gebruikte # in de tekst worden meegenomen in de zoekresultaten.

Zoals ik eerder al aangaf, wordt er niet geadverteerd in de app. Ook in de toekomst zal dit niet gaan gebeuren. Het verdienmodel van de app is namelijk niet gericht op adverteerders maar op de gebruikers. Op termijn zal de consument moeten gaan betalen om gebruik te mogen maken van de app zodat de app geoptimaliseerd kan blijven worden. In tegenstelling tot o.a. Facebook en Instagram, die gebruikers door allerlei notificaties verleiden om naar de app terug te komen. Leuk weetje: de eerste miljoen gebruikers kunnen gratis gebruik maken van de app. Voor de rest van je leven. Je begrijpt het al: Bassie is lid ;).

Verkoop je als ondernemer via de app jouw producten, dan betaal je een kleine fee aan Vero. De hoogte van deze fee heb ik tijdens het schrijven van dit artikel niet kunnen achterhalen.

chattenviavero-veroapp-vero-vervangervaninstagram-blogadvies.nl-kimbuining-socialmediastrategie

Het grote nadeel van Vero

Uiteraard zijn er ook nadelen aan de app Vero. Het grote nadeel zijn de hoeveelheid bugs die nog in de app zitten. Na het downloaden in de Google store zie je het al gelijk: de Vero-app is een bètaversie. Dit betekent dat nog niet alles op rolletjes loopt. Zo probeerde ik gisteren een foto te plaatsen en ontdekte ik dat deze niet goed weergeven werd. En na het maken van een aantal connecties loopt mijn account vast. Ondanks deze issues zie ik veel potentie in deze app. Met name omdat steeds meer mensen de waarde zien van echte verbinding maken via social media. Uiteraard past dat laatste perfect in mijn straatje 😉

Over een maand zal ik weer een update delen over deze app. Wellicht zijn de kinderziektes er dan uit of is de hele hype omtrent Vero over. We gaan het zien. 

Dit is mijn account op Vero. Wil je mij volgen of met mij linken? Voeg me gerust toe!

Gaat Vero Instagram vervangen? Wat vind jij? Yes or no?

Bron informatie Vero.