Vorige week deelde ik 3 redenen waarom je te weinig verkoopt. Maar vaak is er ook een vierde reden: angst. Hou jij jezelf in?

Hou jij jezelf in?

Zeg eens eerlijk: geef jij jezelf toestemming om er helemaal voor te gaan? Durf je dat en gun je het jezelf ook? Veel ondernemers doen zichzelf tekort. Ze zijn bang om fouten te maken of om in zichzelf en hun bedrijf te investeren.

Hou jij jezelf in? Weet dat je hierdoor niet alleen kansen misloopt (en hierdoor inkomsten), maar ook minder mensen helpt dan je zou kunnen. Dat is misschien nog wel het meest zonde.

Krijg inzicht in je gedrag

Het allerbelangrijkste is dat je inzicht krijgt in waarom je bepaalde dingen doet of denkt. Je bent waar je nu bent omdat je keuzes hebt gemaakt. Maar als je verder wilt komen dan dit, is het tijd om nieuwe patronen en gewoontes te ontwikkelen.

We hebben allemaal stemmetjes in ons hoofd die ons tegenhouden en kleinhouden. En je kunt alleen groeien als je bepaalde dingen doorbreekt.

Veel geld verdienen is niet egoïstisch

Een van de dingen die ik zelf moest doorbreken was de gedachte dat geld slecht was. Ik was ervan overtuigd dat het egoïstisch was om veel geld te verdienen. Als ik deze gedachte niet had losgelaten, was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Dan was het me niet gelukt om uit de bijstand te komen, laat staan om dit jaar 2 ton om te zetten.

Veel geld verdienen is niet egoïstisch. Sterker nog, als jij meer verdient, kun je ook meer aan anderen geven. Toen ik over mijn geldblokkade heenstapte en mezelf gunde om meer te verdienen, kon ik investeringen maken die niet alleen mijn eigen leven verbeterden, maar ook de levens van mijn klanten. Zij konden hierdoor eindelijk zelf de hypotheek betalen, op vakantie met hun gezin of stoppen met die rotbijbaan en zich vol richten op hun eigen klanten.

Stel je eens voor hoe fijn het is als je genoeg verdient om zorgeloos te ondernemen. Wat je dan kunt bereiken. Hoeveel mensen je kunt helpen en wat voor verschil zij weer maken. Puur omdat jij het jezelf gunt.

Durf fouten te maken

Wees niet bang om fouten te maken. Ze horen erbij. Je leert ervan en ze brengen je verder. Als ik mijn angst om onderaan te beginnen niet had losgelaten, was ik nooit naar boven gegroeid. Je kunt alleen succes behalen als je bereid bent om te falen.

In Amerika zeggen ze vaak: als je een expert wilt worden, moet je ook accepteren dat je goed bent, want je bent niet zomaar uitmuntend. En om goed te kunnen zijn, moet je eerst fouten durven te maken. Hetzelfde geldt voor ondernemen. Laat je niet tegenhouden door angst. Gun jezelf de kans om te groeien en maak het verschil.

Hou jij jezelf in? Ik ben erg benieuwd wat je vindt van deze blog. Deel je het hieronder in de comments?

Hou jij jezelf in Kim Buining Winstgevende Facebookgroep Facebookgroepen Sales marketingtraining Socialmediamarketing social media meer klanten

Hou jij jezelf in? Merk je dat je te weinig verkoopt? Mis je een trouwe fanbase? Doe mee met de communitybootcamp en start jouw eigen community!

De enige training in Nederland die je leert hoe je:

  • een ijzersterk concept bedenkt voor jouw community dat haarfijn aansluit bij jouw aanbod;
  • een retegoede naam bedenkt voor jouw Facebookgroep, zodat je de juiste mensen aantrekt;
  • pakkende content maakt die aansluit bij jouw doelgroep;
  • ervoor zorgt dat je in no time 100 leden werft voor jouw groep;
  • van jouw Facebookgroep een hechte fanbase maakt, zodat je jouw aanbod kunt verkopen;
  • dankzij een LIVE video continu aanvragen krijgt!

Dit is de beste communitybootcamp die er is! En ja, dat durf ik te zeggen want mijn klanten halen echt waanzinnige resultaten. Je zult zien dat ook jij na het volgen van deze training nooit meer te weinig verkoopt.

Ben jij erbij?

JA! Ik ga voor #actieindetaxi en doe mee!

Foto’s: Chelsea Mabry