Wil jij online verbinding maken met je doelgroep en meer klanten aantrekken? Begin dan met deze 3 stappen!

Waarom is online verbinding met je doelgroep belangrijk?

Stel, je post op social media dat je een leuke workshop hebt, maar je hebt op dat moment nog geen online verbinding met je doelgroep. Dan is de kans dat wat je aanbiedt op dat moment exact is wat ze nodig hebben echt heel klein. Daarnaast hebben mensen geen idee wat ze van je kunnen verwachten en moeten ze dus uit het niets de gok nemen om met je te gaan samenwerken.

Vooral als je coach bent willen mensen je meestal eerst beter leren kennen voordat ze je hulp vragen. Ze willen namelijk zeker weten dat jij hun problemen begrijpt en de oplossing hebt.

Maar hoe doe je dat nou? Ik werk zelf altijd met 5 stappen. Met elke stap krijg je meer online verbinding met je volgers. Dit zijn de eerste 3. Doe jij dit al?

Stap 1. Profileer

Wees specifiek over wie jij het allerbeste kunt helpen. Het is belangrijk dat mensen weten wie je bent en waar je voor staat. Hoe profileer jij jezelf online?

Kijk eens naar je website:

  • Is het op dit moment duidelijk voor wie jij er bent?
  • Is je drive helder? Waarom dit zo belangrijk voor je is?
  • Laat je zien wat jou zo uniek maakt? Waar jouw talenten liggen?

Als het nu nog niet helemaal lukt om klanten aan te trekken, raad ik je aan hier te beginnen. Kijk hoe je jouw mening en unieke kwaliteiten nog meer naar buiten kunt brengen en scherp dit aan.

Ga duidelijk in op wat je mensen zoeken en wees consistent in je boodschap. Denk niet bij alles: o, dat is leuk. Dat kan ik ook wel delen! Want dan raken je volgers in de war. Blijf bij je kern.

Een extra tip hierbij is om elke drie maanden opnieuw bij jezelf te checken: klopt je boodschap nog? Wat geven je mensen terug en wat kun je daarin delen?

Stap 2. Inspireer

Maak posts waarvan mensen denken: wauw, dit ben ik! Posts die opvallen op een tijdlijn en waarop mensen echt gaan reageren.

Zorg voor herkenning en neem mensen mee in je verhaal. Deel niet alleen waarom je ondernemer bent geworden, maar laat ook de luchtige momenten achter de schermen zien. Show yourself!

Stap 3. Verbinding

Weten mensen wie jij bent en reageren ze op je berichten? Ga dan met ze in gesprek! Wees niet bang om door te vragen. Anders wordt je gesprek al snel eenrichtingsverkeer en leer je elkaar nog steeds niet beter kennen.

Zorg dat je continu de verbinding met je mensen zoekt. Vraag hoe het met ze gaat en waar ze tegenaanlopen. Reageert niemand? Laat dan een reactie achter bij de mensen die je berichten liken.

Een andere manier om een gesprek op gang te krijgen is door zelf te reageren op berichten van anderen, zodat mensen ook bij jou gaan kijken en je gaan volgen. Die hashtags op Instagram zijn er bijvoorbeeld niet voor niets. Bouw die interactie op.

Wil jij meer interactie in jouw Facebookgroep? Download dan mijn gratis checklist. Hierin vind je 20 berichten waarmee je jouw groep binnen no time MEGA actief hebt! Download mijn checklist >> verdubbel de interactie in jouw groep <3

Dit is een continu proces

Weet dat dit een continu proces is; een kwestie van blijven inspireren, verbinden en reflecteren wat je volgers triggert.

We hebben allemaal iets unieks. Zo ben ik heel goed in #actieindetaxi, zijn sommige mensen meesters in het laten voelen wat je nu mag doen en geven andere je die broodnodige trap onder je kont. Ga na wat jou het meest onderscheidt en kijk hoe je dat online kunt laten terugkomen.

Vraag feedback aan je ideale klant

Zorg er tot slot voor dat je feedback krijgt van mensen die jouw ideale klant zijn. Want alleen zij weten exact wat wel en niet werkt in jouw marketing. Gebruik hun tips om je boodschap nog beter te maken, zodat de mensen die straks voor het eerst op jouw website of social media komen in één oogopslag kunnen zien wat jij te bieden hebt en meteen hongerig zijn naar meer.

Deze tips verschenen eerder in mijn GRATIS Facebookgroep Ambitieuze coaches. Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je andere vragen? Meld je dan aan! In deze community vind je vrijwel wekelijks live uitzendingen over social media, ondernemen en money mindset.

Hoe maak je online verbinding met je doelgroep Kim Buining marketing voor coaches

Volg mijn webinar Start jouw Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

Ben jij al een paar jaar coach maar lukt het je maar niet om klanten te krijgen?

Start een Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

In dit webinar leer je:

  • Waarom elke succesvolle coach een community (op Facebook) heeft
  • Hoe je in 4 praktische stappen jouw Facebookgroep aanmaakt
  • Hoe je ervoor zorgt dat je de juiste mensen aantrekt voor jouw groep zodat je continu gesprekken krijgt met jouw ideale klant.

Wees niet bang: dit wordt geen webinar van 3 uur waarin je alleen maar inspiratie krijgt. We gaan direct aan de slag.

JA! Ik wil deze kennis!

Foto’s: [Kimberly D] Photography