Hoe zorg je nou voor een MEGA actieve Facebookgroep? Eentje waarin je mensen keer op keer superenthousiast reageren en zelfs DM-en voor meer? Dit zijn mijn tips voor meer interactie!

Allereerst: waarom is het belangrijk om een actieve Facebookgroep te hebben?

Ik ben ervan overtuigd dat iedere coach een actieve Facebookgroep nodig heeft. Een hechte community waarin ze in direct contact staan met hun volgers.

Hoe meer je die verbinding maakt met jouw mensen, hoe makkelijker het wordt om te ontdekken waar ze op dat moment behoefte aan hebben. En dat is superbelangrijk om te weten, want pas als je weet wat ze nodig hebben, weet je wat jij als coach kunt gaan aanbieden. Je wilt immers altijd 100% zeker weten dat er vraag is voor wat je verkoopt.

Hoe zorg je voor die verbinding? Door met je mensen in gesprek te gaan. En hoe je dat doet, lees je hieronder. Zo zorg je voor meer interactie in je Facebookgroep!

Show up!

Wees consistent. In je opdagen, maar ook in je boodschap. Zorg dat je volgers precies weten wie jij bent, wat je doet en waarom jij ze het allerbeste kunt helpen met datgeen waarmee ze worstelen.

Laat keer op keer zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Dat jij exact weet wat er nodig is om verder te komen. Stel vragen en blijf kennis delen. Deel tips, verhalen en herkenbare anekdotes.

Neem je leiderschap en zorg ervoor dat je echt aanwezig bent. Als jezelf, voor je mensen. Schep vertrouwen. Want dát zorgt voor resultaat.

Deel jouw groeiproces

De beste verbinding ontstaat door herkenning. Wat hebben je volgers en jij gemeen? Wat heb jij overwonnen om te zijn waar je nu bent en wat kun je daarover delen met je mensen?

Als je eerlijk laat zien welke overeenkomsten jij en je mensen hebben, zullen ze je sneller vertrouwen.

Deel welk groeiproces jij doorstaan hebt. Ga live en vraag mensen of ze zich herkennen in jouw verhaal en zo ja, of ze hier meer over willen vertellen in de chat. Vraag door als er niemand reageert. Want hoe meer mensen voelen dat jij ze echt begrijpt, hoe meer jullie relatie groeit.

Doe het vanuit liefde

Geef waarde. En geef het zonder er ook maar iets voor terug te verwachten. Want hoe meer jij geeft, hoe waardevoller je mensen je groep zullen vinden en hoe vaker ze terug zullen komen.

Doe het altijd vanuit liefde. Zorg dat je volgers voelen dat je intenties zuiver zijn en je oprecht wilt helpen. Laat ze ervaren dat jouw tips echt werken.

Mensen die successen boeken door jouw adviezen op te volgen, worden fans. En echte fans zijn goud waard!

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze tips. Deel je het hieronder in de comments?

Hoe krijg je een MEGA actieve Facebookgroep Kim Buining Facebookgroep voor coaches meer klanten uit je Facebook groep Community Club

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten en een krachtige fanbase? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry