Heb jij een Facebookgroep waarin niemand reageert? De reden is waarschijnlijk anders dan je denkt!

2 verrassende inzichten waarom niemand reageert

Heb jij weleens gehad dat je iets post in je groep en het gewoon stil blijft? Of dat je live gaat en niemand kijkt?

Een Facebookgroep is een fantastische manier om uit verbinding, klanten te krijgen. Maar in de praktijk kan het gebeuren dat niemand reageert op je posts. Ondertussen zie je dat mensen in andere Facebookgroepen wel mega-actief zijn. Dus wat is er mis bij jou?

Ik heb goed nieuws: zo actief kan jouw groep ook worden! De reden waarom niemand reageert heeft namelijk met heel andere dingen te maken dan jij waarschijnlijk denkt.

1. Het ligt niet aan jou als persoon

Als je ziet dat mensen in andere groepen wél reageren, maar niet bij jou, denk je vaak al snel dat het komt doordat ze jou niet leuk vinden. Dat ze je irritant vinden, bijvoorbeeld, of dat ze je stem vervelend vinden klinken.

Gelukkig is niks minder waar. Ik heb veel onderzoek gedaan naar waarom de interactie in sommige Facebookgroepen stil ligt en het heeft nooit te maken met jou als persoon. (Tenzij je natuurlijk echt nare dingen doet en mensen loopt uit te schelden enzo.)

Vaak heeft het meer te maken met de manier waarop jij post en de connectie die je daarmee maakt met mensen, met name op energielevel.

Als je weet wat goede content is, hoe deze werkt en op welke momenten je het inzet, zullen mensen dus al snel reageren.

TIP: meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook mijn interview met Monique van Roekel over haar winstgevende Facebookgroep!

2. Je hoeft echt niet maanden- of jarenlang te posten voordat je resultaten behaalt

Sterker nog, je kunt je groep al binnen een week reanimeren en mega-actief maken!

Ik heb de afgelopen jaren echt talloze mensen geholpen met hun community.

Zo had ik een vrouw die een Facebookgroep met een paar duizend leden had opgekocht. Een hele bekende (wegens privacy noem ik de naam hier niet), maar er werd voornamelijk reclame in gemaakt en dus reageerde er niemand.

Door het aanpassen van haar content had ze binnen een week reacties.

Binnen een paar weken zagen mensen haar als expert.

En binnen 3 weken had ze al een eerste klant uit haar Facebookgroep, die meer dan 10.000 euro betaalde voor haar programma!

Er is megaveel mogelijk. Je hoeft dus echt niet maanden- of jarenlang te posten voordat je klanten krijgt uit je groep. Vaak kan het al binnen een maand, mits je ervoor zorgt dat de basis – die echte interactie – staat. Want zonder interactie heb je geen verbinding en krijg je geen klanten.

Wil je meer weten over hoe dit allemaal zit en hoe het allemaal werkt? Dan nodig ik je van harte uit om mee te doen met de challenge Verdubbel je interactie in je Facebookgroep. Dit is de laatste keer dat ik deze training (t.w.v. 200 euro) gratis geef. Mis het dus niet!

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze tips! Deel je het hieronder in de comments?

Hoe komt het dat niemand reageert in je Facebookgroep Kim Buining winstgevende Facebook groep meer interactie

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten en een krachtige fanbase? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry