blogonderwerpen-blogtips-bloggenvoorondernemers-blogadvies

Hoe ik in 10 minuten nieuwe blogonderwerpen bedenk

Duizenden euro’s gaf je uit aan een website. Hartstikke leuk,  maar de site wordt door niemand bezocht. Beginnen met bloggen ‒ dat zou de oplossing moeten zijn. Maar waar blog je dan over?

Nou, niet over je kat als je geen dierenpension hebt, kattenverzorger bent of op enige manier hier een relatie mee kan maken met je werk. Of de kat moet je tot inzicht hebben gebracht, dan kan het weer wel. Niets is leuker dan een anekdote.

Omdat ik me kan voorstellen dat het lastig kan zijn om blogonderwerpen te gaan bedenken (the struggle is real), geef ik je graag 4 tips die mij helpen om in 10 minuten een blogonderwerp uit mijn mouw te schudden.

1. Evalueer het laatste gesprek dat je met een opdrachtgever hebt gehad

Tegen welke problemen liep deze aan? Waar worstelde hij of zij mee? Vragen waar jij antwoord op kunt geven zodat je klanten al een ‘quick fix’ geeft voordat ze met jou samen gaan werken. Een slimme zet, het zorgt voor vertrouwen in jouw expertise. Je laat immers gelijk zien welke expertise jij in huis hebt.

Zo had ik vanmorgen een gesprek met een ondernemer die graag wilde leren bloggen. Hij vertelde dat hij ooit een nieuwsbrief had gehad die heel goed werd ontvangen, maar het gebrek aan onderwerpen zorgde ervoor dat hij vroegtijdig afhaakte. De inspiratiebron voor dit artikel.

2. Waar zou je jouw klant over kunnen informeren? 

Is er een nieuwe update die doorgevoerd gaat worden? Is er een wijziging in een wetgeving die voor jouw klant grote gevolgen kan hebben? Elke branche innoveert. Ook die van jou. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en deel je kennis met jouw klanten.

Zo schreef advocaat Koen Konings een blog over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze blog informeert hij bedrijven over het feit dat over een jaar alle organisaties die persoonsgegevens verwerken hun compliance moeten kunnen aantonen met een privacy-administratie. Een informatief maar ook actueel onderwerp.

3. Welke zaken inspireren jou in de uitvoering van jouw werk?

Mensen leren graag van de inzichten van een ander. We zijn benieuwd wat iemand bezighoudt, inspireert maar ook motiveert. Deel de inzichten die jij opdeed na het lezen van een boek of na het kijken van een documentaire. Wat leerde jij van de maker en welke levenslessen wil je graag met anderen delen?

4. Ben jij het eens met de media?

Herken je het gevoel dat je een opiniestuk leest van een expert waar jij je totaal niet in kan vinden? Wil jij vertellen hoe jij de situatie wel ziet of heb je een tip hoe mensen wel met een situatie om kunnen gaan? Schrijf een blog en deel jouw visie. Uiteraard moet je hierbij ook kunnen incasseren want als jij eerlijk je mening deelt heb je natuurlijk ook de kans dan mensen het er niet mee eens zijn. Maar goed, ondernemen is ook durven en laten zien waar je voor staat.

Op zoek naar nog meer blogonderwerpen? In deze blog deel ik 20 blogonderwerpen voor ondernemers. Zeker weten dat daar een leuk topic tussen zit!

Heb je meer vragen? Word dan lid van de besloten Facebookgroep. Hier deel ik wekelijks handige socialmedia-tips. (Ruim 200 ondernemers gingen je al voor.)

Lees ook: