Wat is het geheim van succesvolle ondernemers? Ze gaan er ECHT voor en laten zich door niets of niemand tegenhouden!

“Ja, maar daarvoor heb ik geen geld”

Afgelopen week sprak ik meerdere mensen die dingen zeiden als: “Ja, ik wil ab-so-luut veranderen.” Of: “Ja, ik wil heel graag meer klanten!” En: “Ik ben helemaal klaar om door te pakken!” Maar als ik dan echt doorvroeg, zeiden ze ineens: “Ja, maar daarvoor heb ik niet genoeg geld.”  Of: “Ja, maar in mijn situatie is dat lastig.” Tja, laten we eerlijk zijn: hoe graag wil je het dan ECHT?

Van geen saldo naar een kwart miljoen

Laten we het eens hebben over die why van succesvolle ondernemers. Over die drive die alles mogelijk maakt.

Zelf startte ik mijn bedrijf vanuit de bijstand. En als ik zeg vanuit de bijstand en blut zijn, dan bedoel ik ook echt 3 euro aan boodschappen pinnen bij de Lidl en gewoon geen saldo hebben. Ik weet hoe het is om aan de grond te zitten. Maar mijn bedrijf groeide wél. Vorig jaar had ik zelfs een jaaromzet van een kwart miljoen. En ik weet dat het nog veel groter gaat worden.

Weet je waardoor dit komt? Ja, ik ben heel goed in strategie en voel heel goed mensen aan. En ja, ik kan ook heel goed lanceren. Maar in het begin kon ik dat helemaal niet en deed ik het met één ding: wilskracht. Ik wilde ZO graag dat ik er ALLES voor deed.

Succesvolle ondernemers willen het ECHT

Ik zie dit ook terug bij mijn meest succesvolle klanten. Ondernemers die zo retehard shinen echt levens veranderen. Die megalanceringen doen van 20.000 euro of meer. Ze zijn zover gekomen omdat ze er keihard voor gaan. Hun wilskracht en die honger zijn zo groot dat er gewoon niks meer kan misgaan. Ik merk dit al wanneer ik een lancering met ze uitwerk. Zo gauw we intunen en die content bedenken ontstaat gewoon magie!

Ik vind dit zo freaking waardevol dat ik het graag met je deel, want ik weet zeker dat iemand dit leest die denkt: shit, mijn wilskracht. Ik wil het niet graag genoeg. Ik laat mezelf toe dat ik een slachtoffer ben van mijn situatie.

We hebben allemaal shit meegemaakt. Dingen die moeilijk zijn. Maar jouw wilskracht, jouw drive om ergens uit te komen, maakt dat je of een slachtoffer blijft van de situatie, of ervan wint.

TIP: Beluister ook mijn podcast Unfuck Yourself – Je houdt je eigen succes tegen

Als je why sterk genoeg is, heb je geen excuses

Veel mensen die ik spreek (en ja, ik spreek echt heel veel mensen, ook buiten mijn eigen bedrijf) zijn nog niet succesvol genoeg om van hun bedrijf te leven. En een groot deel hen zegt dan: “Ja, maar mijn man…” Of: “Ja, maar mijn internet..” Of: “Ja, maar […]…”

Hoe kan het dan dat ik klanten met 4 kinderen heb die het megadruk hebben, en dat terwijl ze net zijn begonnen? Die nu al kunnen leven van hun bedrijf? Bij wie de klanten maar blijven binnenstromen? Juist: door hun wilskracht!

Ze hebben net zoals jij weinig tijd.

En net zoals jij hebben ze het druk.

Maar die urge, die WHY, is zo sterk dat ze geen excuses hebben. En dát is waarom ze zo succesvol zijn.

Ik ben benieuwd wat je vind van deze blog. Laat je het in de comments hieronder weten?

Het geheim van succesvolle ondernemers: ze willen het echt Kim Buining Community Club Winstgevende Facebookgroep Meer klanten verbinding sales

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten en een krachtige fanbase? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry