Facebook gaat de komende jaren steeds meer focussen op Facebookgroepen en voor ondernemers liggen hier mooie kansen. Maar waar begin je? In deze blog vind je alles wat je nodig hebt om een Facebookgroep te starten.

Het verschil tussen een Facebookgroep en een Facebookpagina

Ik krijg regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een Facebookgroep en een Facebookpagina en wat de meerwaarde is van een Facebookgroep. Ik leg het uit in deze podcast:

Meer weten? Lees dan ook mijn blog “Wat is het verschil tussen een Facebookgroep en een Facebookpagina?

Kies de juiste naam voor jouw Facebookgroep

Zorg dat de naam van jouw groep relevant is. Hoewel dit logisch klinkt, slaan veel ondernemers hierbij de plank volledig mis. Enorm zonde, want als je naam niet klopt, trek je niet de juiste doelgroep aan en valt de interactie stil.

Heb jij al een goede naam bedacht voor jouw groep? Is het duidelijk voor wie je er bent en wat ze in jouw groep kunnen verwachten? In mijn blog “Hoe kies je de juiste naam voor jouw Facebookgroep?” vind je twee tips die hierbij helpen.

Zo maak je een Facebookgroep aan

Hoe start je nou een Facebookgroep? Ik laat het zien in deze video!

Koppel NOOIT je Facebookpagina aan je Facebookgroep

Wist je al dat het NIET slim is om je Facebookpagina en Facebookgroep te koppelen? Deze koppeling heeft namelijk een negatieve invloed op je bereik. In mijn blog “Waarom het NIET slim is om je Facebookpagina te koppelen aan je Facebookgroep” vertel ik alles wat je hierover moet weten. Zijn je pagina en groep al gekoppeld? Geen probleem! Ik leg ook uit hoe je ze weer loskoppelt.

>>> Heb je al een Facebookgroep? Word GRATIS lid van mijn community Ambitieuze coaches en ontdek hoe je klanten werft uit jouw groep!

Zorg voor de perfecte omslagfoto

De omslagfoto van jouw groep het eerste wat mensen zien nadat ze jouw Facebookgroep hebben gevonden. Met welke foto zorg je ervoor dat mensen lid willen worden van jouw community? In mijn blog “Zo maak je een pakkende omslagfoto voor jouw Facebookgroep” vind je praktische tips.

Heb je de perfecte omslagfoto gevonden? Zorg er dan voor dat deze de juiste afmetingen en verhoudingen heeft. Doe je dat niet, dan kan het gebeuren dat Facebook je afbeelding niet scherp weergeeft, of dat een deel van je tekst wegvalt. In mijn blog “De omslagfoto van je Facebookgroep: afmetingen, tekst en lettergrootte” leg ik uit welke afmetingen dat zijn en waar je je tekst moet plaatsten, alles heel eenvoudig in Canva.

Zo krijg je de eerste leden in je groep

Heb je je groep aangemaakt? Dan is het tijd om leden toe te laten. In deze podcast leg ik stap voor stap uit wat er voor nodig is om jouw community te laten groeien.

Wil jij ook een Facebookgroep starten?