In mijn vlog over de Facebookgroep van Tony Robbins vertelde ik dat eenheden (in het Engels ook wel units genoemd) enorm handig kunnen zijn als je een winstgevende Facebookgroep wilt opbouwen. Maar hoe werken eenheden precies? En wat doe je als je ze zelf niet kunt aanmaken? Ik leg het uit in deze blog.

Wat zijn Facebook eenheden?

Onder het tabblad “Eenheden” biedt Facebook groepen een plek om berichten, afbeeldingen en video’s te ordenen, zodat je leden alles makkelijker kunnen vinden. Hierdoor kun je je Facebookgroep gebruiken als online leeromgeving.

Overzicht

Het grootste voordeel van eenheden is dat je je groepsleden overzicht biedt. Organiseer je bijvoorbeeld een challenge en wil je dat leden je video’s in een bepaalde volgorde bekijken? Dan stel je dat supersimpel in.

Hoe groter een groep wordt, hoe minder overzicht er vaak is. Zeker als je groep superactief is. Er zijn dan zoveel vragen en mensen die tips met elkaar delen, dat berichten snel kwijtraken. Door middel van eenheden zorg je ervoor dat mensen exact weten waar ze mogen beginnen.

Facebook eenheden instellen als landingstabblad

Het toffe van eenheden is dat je ze ook kunt instellen als landingstabblad. Je leden zien de eenheden dan meteen wanneer ze je groep binnenkomen. Ze zien dan dus niet eerst het laatste bericht of de laatste reacties. Dat is superfijn, want soms raken je belangrijkste berichten ondergesneeuwd omdat andere meer interactie hebben.

Facebook eenheden bewerken

Je kunt de eenheden op verschillende manieren bewerken. Een kort overzicht:

Voortgang uitzetten

Onder elke eenheid staat een voortgangsbalkje. Hieraan kunnen leden zien hoe ver ze zijn. Je kunt deze optie uitzetten. Persoonlijk raad ik af om dit te doen. De voortgangsbalk werkt enorm motiverend voor leden.

Uitschakelen dat leden kunnen delen dat ze een eenheid hebben voltooid

Wanneer groepsleden een eenheid hebben voltooid kunnen ze klikken op “Ik ben klaar”. Op deze manier hou je de voortgang van je leden makkelijk bij. Deze optie kun je uitzetten. Ook hier raad ik af om dit te doen. Het is voor leden supermotiverend om dit te doen, omdat ze dan als het ware kunnen afstrepen. Daarnaast raak jij als groepsbeheerder het overzicht kwijt wie wat heeft afgerond.

Posts toevoegen aan (of verwijderen uit) eenheden

Enorm handig wanneer je nieuwe toevoegingen hebt. Ook pas je in de eenheid eenvoudig de volgorde van je berichten aan. Past een post niet meer goed in de eenheid? Dan verwijder je deze supersimpel. Het bericht blijft daarna nog wel zichtbaar in de discussies maar is niet meer terug te vinden in de eenheid.

Wat moet je doen als je het tabblad eenheden (nog) niet ziet in je groep?

Als het tabblad “Eenheden” ontbreekt in je groep, komt dat doordat je groep het verkeerde groepstype heeft. Alleen groepen van het type Social Learning en Algemeen kunnen eenheden aanmaken.

Zo pas je je het groepstype van je Facebookgroep aan:

  1. Druk op “··· Meer” en ga naar “Groepsinstellingen bewerken”.
  2. Wijzig het groepstype naar “Social Learning” of “Algemeen”
  3. Als het goed is staat de optie “Eenheden” nu onder “Gedeelten”
  4. Klik op “Opslaan”.

That’s it! Het tabblad “Eenheden” verschijnt nu in je menu.

Instructievideo: eenheden aanmaken en aanpassen in je Facebookgroep

In deze praktische instructievideo leg ik uit hoe je eenheden aanmaakt, waar je instellingen aanpast en hoe je jouw Facebookgroep zo overzichtelijk mogelijk maakt.

Elke zondag upload ik om 16.00 uur Nederlandse tijd een vlog op mijn YouTubekanaal. Heb je een vraag waar je heel graag antwoord op wilt? Mail naar team@kimbuining.com of stel je vraag onder mijn laatste video.

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Wil jij ook een waardevolle, eigen community en meer klanten? Dit kun je doen:

Maak jij gebruik van eenheden? Laat het hieronder weten. Ik ben erg benieuwd!

Foto’s: Chelsea Mabry