Hoe komt het toch dat sommige coaches zelfs in deze tijd de ene succesvolle lancering na de andere doen, terwijl zoveel anderen struggelen om aan klanten te komen? Ze gaan voor pure, oprechte verbinding! Lees hoe ook jij nooit meer zonder klanten zit.

Het afgelopen jaar hadden veel coaches die ik sprak minder omzet en klanten. Voor een groot deel kwam dat door 1 simpele reden: ze waren afhankelijk van externe factoren. Van live-events waar ze spreker waren of van hun kantoor dat op een gunstige plek zat.

Als zoiets dan instort, heb je niks meer. Enorm zonde. Vooral als je beseft dat er een simpele manier is om continu klanten te krijgen. Óók in coronatijd. En nee, je hebt er geen ingewikkelde marketingfunnels voor nodig!

Meer klanten door een hechte fanbase

Hoe komt het dat anderen wel verkopen, zelfs in deze tijd? Dat komt doordat ze een fanbase hebben. Dit is wat ik elke ondernemer gun en waar het echt om gaat: die relatie met je volgers.  Want als je focust op verbinding en een fanbase opbouwt, zit je nooit meer zonder klanten.

Focus niet op likes en leden maar op verbinding

Als je afhankelijk bent van funnels en pure likes, gaat je bedrijf kapot. Stel dat je nu op Instagram alleen op die likes focust en het platform volgende week stopt. Dan heb je niks meer.

Hetzelfde geldt als je een Facebookgroep hebt en alleen maar bezig bent met het krijgen van meer leden. Ik snap het, het geeft natuurlijk een stukje voldoening, maar van likes en leden kun je geen boterham smeren. Ik heb de afgelopen jaren genoeg mensen geholpen die duizenden leden in hun groep hadden en geen reet verdienden.

Iedereen tips of praktische tools geven, maar alles draait uiteindelijk om verbinding. Als die niet maakt, wordt het verrekte lastig om online klanten te krijgen.

Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Vorige maand nog kreeg een van mijn Community Clubmembers met slechts 89 leden meerdere klanten zijn Facebookgroep. Of wat dacht je van Kirsten, die slechts 40 leden had en meteen klanten uit haar groep kreeg. En dat al binnen een paar weken!

Een andere manier van marketing en ondernemen

Ik krijg heel vaak de vraag van mensen hoe ik vanuit de bijstand naar een omzet van meer dan 100K per jaar ben gekomen. Mijn antwoord: door niet door te focussen op trucjes of de allernieuwste marketingtrends.

Waar het uiteindelijk om gaat is dat je gaat focussen op verbinding, een kanaal uitkiest waarop je dat gaat doen en daar die fanbase opbouwt zodat het gaat groeien. Zo simpel is het echt. Dit is gewoon een andere manier van marketing en ondernemen – een die wél werkt. En dat gun ik iedereen.

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze tips. Laat je het in de comments hieronder weten?

Ben je coach en wil je meer klanten focus dan niet op likes Kim Buining Community Club Facebookgroep Facebookgroepen Verbinding online community´s

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten en een krachtige fanbase? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry