af-socialmediakalender-blogadvieskalender-strategischesocialmediaplan-blogadvies.nl

Hoe maak je een socialmediaplanning?

Er zijn een paar dingen die je als ondernemer moet weten als je start met social media. 

Punt 1 is: kies een socialmediakanaal dat bij jou en bij jouw doelgroep past. Wees selectief en durf hierin keuzes te maken. Less is echt more. Het opbouwen van een community kost tijd. Het is vrijwel onmogelijk om als zzp’er meerdere kanalen succesvol bij te houden als je echt kwalitatief goed contact wilt houden met jouw volgers. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit.

Punt 2: focus op verbinding. Ik zeg het vaker maar blijf het echt herhalen: alles draait om verbinding. Tune in bij je doelgroep en kijk hoe je hen het beste kunt helpen. We kennen allemaal wel ondernemers die alleen maar zenden op social media. Continu zie je reclame voorbijkomen. Mocht je al interesse hebben in zijn of haar product of diensten dan heb je er inmiddels al voor gekozen om verder te kijken. Niemand wil het gevoel hebben dat ze iets aangesmeerd wordt. Hou dat in je achterhoofd als je online gaat.

Punt 3: je hoeft niet altijd maar online te zijn om je doelgroep te bereiken. Echt. Dat hoeft niet. In deze blog vertel ik waarom dit niet nodig is.

Tot zover een paar tips. Ben je klaar om aan de slag te gaan met je socialmediakanalen en heb je zin om direct te gaan plannen? Bekijk dan zeker onderstaande video! Ik geef je stap voor stap tips zodat je direct aan de slag kunt.


Bedankt voor het kijken van deze video. Wil je meer video’s zien? Abonneer je dan gratis op mijn YouTubekanaal. Je ontvangt dan automatisch alle nieuwe video’s in je mailbox.

Lees ook:

– Je hoeft niet altijd maar online te zijn

– Wat is Vero?

– 10 tips voor het promoten van jouw blog

Reacties

 1. Lodi

  Duidelijk artikel. en zoeken naar een social media kanaal die bij jou past is zo belangrijk. Beter heel goed op een dan half half op vele.

 2. Manon

  Ik heb altijd het gevoel dat ik wel online moet zijn anders komt er geen hol, maar zo werkt dat niet natuurlijk

 3. Karlien

  oh ik ben echt verschrikkelijk in het plannen van mijn social media
  dus ik ben er al lang mee gestopt! ik doe het gewoon lekker spontaan

  liefs
  karlien

 4. Marije

  Zeker handige tips! Bedankt ook voor het delen ervan 🙂

Laat een bericht achter