kimbuining-blogadvies-socialmediacoach-jouwonlinecoach-blogadvies.nl

Kim

Hoi ik ben Kim en ik geloof enorm in de kracht van verbinding.

Ik weet zeker dat jij, net zoals ik, met heel veel liefde jouw klanten helpt en dat je niet zomaar ondernemer bent geworden.

Je hebt een missie. Je wilt anderen helpen om meer uit het leven te halen en je wist dat je dit niet kon doen als je bij je oude werkgever bleef. Het was tijd om voor jezelf te kiezen!

5 jaar geleden liep ik vast en besloot ik spontaan om ondernemer te gaan worden.

Als maatschappelijk werkster was ik gedreven om de beste zorg ooit voor mijn cliënten te leveren. Continu was ik bezig met het maken van de beste match tussen patiënt en zorgverlener maar na 1,5 jaar hard knokken was de koek op. Ik was mezelf compleet vergeten.

Met 42kg op de weegschaal en flinke paniekaanvallen kwam ik thuis te zitten. 5 dagen per week kreeg ik therapie, buiten de therapie om voelde ik mij verloren. “Wat nu?” vroeg ik mezelf af. Het leek alsof mijn leven stilstond.

Gelukkig had ik mijn blog waarop ik schreef over mijn passies. Mijn contact met de buitenwereld. Ik genoot enorm van mijn blog en deelde dagelijks mijn berichten en foto’s op Facebook en Instagram.

Mijn volgersaantal begon te groeien en na een aantal maanden had ik 7.000 lezers. Regelmatig kreeg ik berichten van volgers en ik was verbaasd dat mensen vanuit heel Nederland mijn blog lazen. Velen begonnen mij vragen te stellen omdat ze dachten dat ik met mijn vintageblog een vintage-expert was en ook bedrijven merkten me op.

Steeds vaker werd ik uitgenodigd voor events en benaderd voor samenwerkingen. Door de paniekaanvallen durfde ik lang niet overal naartoe en heel eerlijk: het begon te voelen alsof ik een dubbelleven had. Mijn volgers wisten namelijk helemaal niet dat ik ziek was. Het was tijd om open kaart te spelen.

In een blog schreef ik over mijn situatie en dat ik ziek thuiszat. Ik schaamde me kapot maar wist diep van binnen dat ik niet de enige kon zijn. Ik wilde voorkomen dat mensen tegen me op zouden kijken omdat ze dachten dat mijn leven perfect was.

De reacties waren overweldigend! Ik bleek helemaal niet alleen te zijn. Sterker nog: er waren veel meer mensen die thuiszaten en steun vonden bij mijn bericht. 

Op die dag realiseerde ik me dat de zorg tekortschoot. Hoeveel hulp ik mijn cliënten ook gaf en hoeveel hulp ik zelf ook kreeg, buiten die 4 muren van de praktijk stond ik er alleen voor. Dit terwijl vrijwel iedereen wel een mobiel heeft en actief is op Facebook…

Ik besloot om andere ondernemers te gaan helpen en startte mijn eigen Facebookgroep. 

Continu speelde ik in op de vragen van communityleden en bouwde ik online een relatie met ze op. Via LinkedIn werd ik in de tussentijd gescout voor een opdracht bij de overheid, gevraagd om mee te gaan als blogger naar de WSED voor het schrijven van blogs en kreeg ik aanvragen om te spreken bij businessclubs.

Na een aantal maanden realiseerde ik me dat een cursus geven enorm leuk is om te doen, maar dat de meeste ondernemers geen band opbouwen met hun volgers. Ik kon ze wel leren hoe iets werkte, maar als ze geen verbinding maakten dan kwamen ze nog geen steek verder. Hoe kun je ooit online iets verkopen aan mensen die geen klik met jou voelen? Zeker als coach is dit bijna onmogelijk.

Het was tijd om mensen individueel te gaan coachen.

In die 2 jaar die volgden heb ik tientallen ambitieuze coaches en duurzame ondernemers mogen helpen. Keer op keer ontdekte ik dat de kracht van een succesvolle online ondernemer, haar community was. 

Mijn passie voor community’s werd steeds groter omdat ik wist dat dit het verschil zou gaan maken in deze wereld. Als geen ander weet ik hoe eenzaam het is om vast te lopen en hoe fijn het dan is als je gelijkgestemden ontmoet. Zeker als je ook daarvoor niet altijd je huis uit hoeft maar veilig je verhaal kunt delen vanachter de laptop.

Ook businesswise wist ik dat dit een slimme zet zou zijn voor mijn klanten. 90% van mijn klanten trek ik namelijk aan vanuit mijn community en ik wist dat als ik vanuit verbinding klanten kan aantrekken, anderen hetzelfde kunnen doen!

Het was tijd om ambitieuze coaches met een enorm hart voor hun vak en de mensen die ze zo goed konden helpen, online met elkaar te verbinden.

Ik besloot vol voor mijn droom te gaan. Het communitybouwers-programma was geboren!

Deze zomer startte de eerste groep communitybouwers. Het programma voor ambitieuze coaches die een eigen Facebookgroep willen starten of een kickstart willen geven aan hun in slaap gevallen groep. Die mensen willen samenbrengen, inspireren en hun bedrijf willen laten groeien. De resultaten van de eerste club bouwers is echt fantastisch en ik kan niet wachten totdat het jaarprogramma van start gaat!

communitybouwers-pilotgroep-kimbuining

Na deze bijzondere zomer trouwde ik in september dit jaar met de liefde van mijn leven. Samen wonen we in Engeland en ik vind het echt waanzinnig om te zien hoe mijn leven is veranderd. Hoe vrij ik mij nu voel en hoe gaaf het is om eindelijk mensen te helpen op een manier die goed voelt. Door er echt te kunnen zijn.

Ik weet zeker dat jij ook enorme dromen hebt en graag anderen wilt helpen, en dat je daarom ook ondernemer bent geworden.

Wil je graag leren hoe je een actieve Facebookgroep opbouwt waarin je echt verbinding maakt met je volgers? Wil jij graag meer mensen gaan helpen? En zoek je een coach die jou stimuleert en adviseert zodat je er vol voor kunt gaan?

Download dan mijn checklist: verdubbel de interactie in jouw Facebookgroep

en

plan direct een afspraak in! Ik help je graag om jouw droom waar te maken.

You can do this!

Reacties

  1. Arnold Bergsma

    Hoi Kim,
    Kom je toevallig ook op de Promotiedagen volgende week? Zo ja, mag ik je vragen even langs de stand van Netwerk Noord te lopen? Wij organiseren allerhande events voor ondernemers in Noord Nederland en we willen ook graag diverse trainingen gaan aanbieden. Groet,, Arnold Bergsma, 06-50508024. http://www.netwerknoord.nl

Laat een bericht achter