Veel ondernemers denken dat je aan het einde van het jaar niks meer kunt verkopen. Enorm zonde, want juist in deze periode kun je flink knallen. Met deze 3 tips rond je het jaar met een klapper af!

‘Kim, het is december. Dat is al zo’n dure maand voor mensen. Ik verwacht niet dat ik nog veel ga verkopen.’

Wie herkent dit?

Juist in december kun je ongelofelijk knallen!

Veel ondernemers denken dat ze aan het einde van het jaar niks meer kunnen verkopen. Ze zijn bang dat mensen geen meer geld hebben, of dat niemand in deze periode op hun diensten zit te wachten. Enorm zonde, want juist nu kun je ongelofelijk knallen.

Wil jij dit jaar afronden met een klapper? Lees dan gauw verder! Ik heb namelijk drie tips voor je.

1. Kijk eens hoe het met je klanten gaat

Een mooie manier om extra omzet te krijgen, is door te bellen.

Neem contact op met de mensen met wie je het afgelopen jaar hebt gewerkt. Vraag hoe het met ze gaat.

Hoe is het nu je een paar maanden verder bent?
Wat heb je gehad aan mijn tips?
Welke inzichten hebben ze je gegeven?

Vraag of je ze nog ergens mee kunt helpen. Of er dingen zijn waar ze op dit moment tegenaan lopen.

Mensen die eerder bij je hebben gekocht en je vertrouwen, zullen sneller weer bij je kopen. Zorg er daarom altijd voor dat klanten niet 1 keer bij je kopen, maar dat ze vaker komen.

Dit is niet alleen beter voor jou en je bedrijf, maar ook voor je klant. Want vaak worstelen mensen al langere tijd met hun problemen voordat ze hulp inschakelen. Een traject of sessie – hoe goed het ook helpt – kan daardoor te kort zijn om alles in 1 keer op te lossen. Het is dus enorm belangrijk om langdurig hulp te bieden.

Daarnaast is het meteen fijn voor jou om te weten of je nog iets aan je dienst of programma kunt toevoegen. Want je wilt natuurlijk de allerbeste hulp leveren.

BONUSTIP: Het grootste probleem van veel ondernemers is dat ze geen overzicht houden in hun verkoopgesprekken en hierdoor omzet mislopen. Ik ontwikkelde een supersimpele Prospect CRM die in één oogopslag overzicht biedt. Voor slechts een tientje weet jij voortaan exact wie je kunt opvolgen. Hoe fijn is dat!

2. Organiseer iets dat past bij deze tijd van het jaar

In deze tijd van het jaar ronden mensen dingen af en bereiden ze zich voor op het nieuwe jaar. Kun jij iets organiseren om ze hiermee te helpen? Weet jij bijvoorbeeld exact hoe je ervoor zorgt dat familieleden eindelijk eens goed met elkaar kunnen praten deze feestdagen? Of heb jij supergoede tips waarmee mensen hun goede voornemens echt volhouden in het nieuwe jaar?

Kijk eens wat er mogelijk is. Waar kun jij mensen nu mee verder helpen? Ga ervoor!

3. Vraag aan je mensen wat zij NU nodig hebben

Tot slot: knal niet zomaar een workshop Facebook op, maar zorg ervoor dat deze perfect aansluit bij wat jouw mensen NU nodig hebben. Ga eerst met de mensen die je het afgelopen jaar geholpen hebt in gesprek en organiseer op basis daarvan iets tofs. Iets dat precies is waar zij nu behoefte aan hebben. Je zult zien dat ze dan staan te trappelen om mee te doen!

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze tips. Laat je het hieronder in de comments weten?

3 tips om het jaar met een klapper af te sluiten Kim Buining Facebookgroep Facebookgroepen Community Club Community's Sales verkopen lanceren

Je las een artikel van Kim Buining, auteur en community-expert

Klaar voor meer klanten? Kom in actie!

Foto’s: Chelsea Mabry