Wil jij graag meer leden in je groep? Dit zijn 3 simpele manieren om je Facebookgroep te laten groeien.

3 manieren om je groep organisch te laten groeien

Eerder deze week deelde ik in de Community Club 45 manieren om je Facebookgroep organisch te laten groeien. Een deel ervan zijn eenmalige acties die je één keer instelt en die daarna voor een continu resultaat zorgen, andere zijn toffe dingen die je gewoon elke week kunt herhalen.

Nu dacht ik, misschien wil jij hier ook meer van weten. Daarom heb ik 3 tips die ik graag met je wil delen.

1. Zorg dat iedereen weet dat jij een groep hebt en wat daar te halen valt

Zeg eens, als ik nu jouw website bezoek, staat jouw Facebookgroep daar dan al op vermeld? En hoe zit dat met je weggever? Je e-mailhandtekening?

Weten je Facebookvrienden al dat jij een Facebookgroep hebt? Dat je daar superveel waarde biedt en het dé plek waar ze hun vrienden heen moeten sturen?

Zorg iedereen weet dat jij een groep hebt en wat daar te halen valt. Want je wilt natuurlijk een community opbouwen, een fanbase – volgers die je kunt meenemen naar een volgend platform als Facebook stopt. Maar dat kan alleen als je daar nieuwe mensen in krijgt (die nog niet in je netwerk zitten) en dat gebeurt pas als jij als ondernemer de arena instapt.

En ja, mensen kunnen daarbij kritiek op je hebben of iets van je vinden. Maar weet dat je alleen wordt bekritiseerd door mensen die minder ver zijn dan jou.

Iemand die al een vet succesvolle business heeft, gaat namelijk echt niet zeggen: ‘Nou, nou, zo, zij is weer aan het posten.’ Die denkt juist: Yes, man, zij zit ook in de game! Zij is ook aan het knallen!

Dus maak je geen zorgen wat anderen van jou vinden. Stap in die arena, want jij bent diegene die er een succes van kan maken. Dat kan niemand anders.

2. Vermeld op al je socials dat je een Facebookgroep hebt

Ten tweede is het dus belangrijk om er voor te zorgen dat mensen overal waar ze jou kunnen tegenkomen, kunnen zien dat jij een Facebookgroep hebt.

Want als ik nu op je Instagrambio klik, staat je Facebookgroep dan al in je Linktree?

Heb je het er al over op LinkedIn?

Zeg je er al dingen over op je zakelijke pagina? En hoe zit het met je privéprofiel?

We houden dat soort dingen vaak gescheiden van elkaar, maar het hele doel is uiteindelijk dat we elkaar online tegenkomen en mensen dan beseffen: Zij is leuk. Haar wil ik volgen. En dat ze dan in je groep komen. Zorg er dus voor dat die ook overal terugkomt.

3. Zorg voor interactie. Dan gaat Facebook je promoten

Facebook houdt ontzettend van interactie, vooral in je groep.

Actieve Facebookgroepen worden beter en hoger weergegeven in voorgestelde groepen en zoekopdrachten. Daarnaast ontvangen je leden bij veel interactie vaker een melding wanneer je live gaat of iets post.

Ben jij benieuwd hoe je meer interactie krijgt in je Facebookgroep? Volg dan mijn online training Verdubbel de interactie in je Facebookgroep. Voor nog geen 3 tientjes ontdek jij hoe je je groep MEGA actief krijgt!

Tot zover mijn 3 praktische manieren om je Facebookgroep te laten groeien. Ik zeg: #actieindetaxi, ga lekker aan de slag!

Dit artikel verscheen eerder in mijn Facebookgroep Ambitieuze coaches. Ben jij al lid? 

manieren om je Facebookgroep te laten groeien Kim Buining Community maar interactie in je Facebook groep Sales actieve Facebook groep sales Winstgevende facebook groepen coaches

Volg mijn webinar Start jouw Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

Ben jij al een paar jaar coach maar lukt het je maar niet om klanten te krijgen?

Start een Facebookgroep en verkoop vanuit verbinding!

In dit webinar leer je:

  • Waarom elke succesvolle coach een community (op Facebook) heeft
  • Hoe je in 4 praktische stappen jouw Facebookgroep aanmaakt
  • Hoe je ervoor zorgt dat je de juiste mensen aantrekt voor jouw groep zodat je continu gesprekken krijgt met jouw ideale klant.

Wees niet bang: dit wordt geen webinar van 3 uur waarin je alleen maar inspiratie krijgt. We gaan direct aan de slag.

JA! Ik wil deze kennis!

Foto’s: [Kimberly D] Photography